Какво е протектор?

Протекторите са аксесоар за мобилно устройство, осигуряващо защитата на Вашия телефон.

Защо е необходим протектор?

Често при изтърване или поставяне в джоба Ви, мобилния Ви телефон може да получи драскотини или други наранявания. За да предпазите дисплея си може да залепите протектор или да поставите стъклен такъв, което да редуцира до минимум възможните щети по вашето устройство. Сред аксесоарите ни се предлагат и протектори за задния капак на Вашия мобилен телефон.


Инструкция за поставянето на стъклено защитно покритие (tempered glass protector) за дисплея на смартфони, таблети и мобилни устройства.

- Внимание: Преди да започнете с слагането на протектора, моля почистете много добре дисплея на вашето устройството, на което ще го слагате. Ако на дисплея останат отпечатъци, или прашинки , протектора няма да изглежда добре върху тях и ще трябва да го поставяте отново (при стъклените покрития може да махнете протектора и да го поставите отново).

- Внимание: Като за начало почистете дисплея на вашето устройство много добре и работете върху чиста повърхност.

- Внимание: Протекторът трябва да се поставя в безпрашна среда, за да се избегне попадането на прашинки между него и дисплея на вашето устройство!

- Внимание: Поради това, че протекторът е изработен от стъкло, при поставянето му не трябва да прилагате излишна сила или натиск върху него, за да не се повреди или счупи!

Инструкции:

1. Изчистете дисплея с кърпичката в комплекта или друга микрофибърна кърпичка. В някои комплекти има и мокри кърпички, с които може да изчистите вашия дисплеи.

2. Отлепете фолиото (залепено върху стъкления протектор) обозначено с "1 - Please peel off this mask before application". Обикновено върху стъклените покрития има само едно предпазно фолио, което трябва да се премахне. Ако има и второ (което пази горната част на протектора), го премахнете след като сте поставили стъкления протектор върху дисплея на вашия телефон.

3. Подравнете добре и поставете бавно протектора върху дисплея на вашето устройство.

4. Понеже протектора е направен от стъкло, той приляга плътно върху вашия дисплей, без да се налага да използвате лепила или течност. Няма да останат балончета върху дисплея, освен ако между дисплея и стъклото няма прашинки или друг обект. В такъв случай внимателното отстранете стъкления протектор, изчистете го (най-добре с тиксо, ако в комплекта нямате специална лепенка за това и залепяйте и отлепяйте докато се изчисти изцяло от прашинките), изчистете отново вашия дисплей и започнете отначало.

[color=#333333; font-family: Roboto, Helvetica, Arial, sans-serif]Олеофобното покритие[/color]

Олеофобното покритие осигурява определено количество устойчивост на замъгляване и на пръстови отпечатаци. Тънкият слой който покрива протектора не позоволява на малките прашинки да полепват по него като ги отблъсква от стъклото.Ето защо простото избърсване с мека кърпа на смартфона му помага да изглежда съвсем нов, без да се озползват никакви допълнителни почистващи препарати. Обикновенно по ниския клас протектори при пръстов отпечатък или замърсено стъкло опитвайки се да го избършете с нещо друго освен плат ще получите доста различни резултати

-мазнината се разпространява по повърхността и просто следва ударите на кърпата, без да излиза напълно.

- обикновено се нуждае от някакъв вид Почистващия разтвор да бъде напълно почистван.

можете да спестите всичко това като заложите на високия клас стъклени протектори 9H Tempered Glass Screen Protectors изработени по оригинална технология.

Олеофобският слой също така има леко хлъзгаво усещане което прави протектора нежен на допир.Това също помага стъклото да бъде по-устойчиво на надраскване, тъй като намаленото триене ще доведе до изпускане на материали от повърхността, вместо да се повреди. Понякога се чудите защо чисто новите екрани на смартфоните са малко по-хлъзгави, в сравнение с вашия телефон който е на една или две години.Е, свежият слой от олеофобско покритие е отговорът. Това за съжаление е временно.

Времето за което вашият защитен слой започне да изчезва е доста индивидуално.

Първо, това зависи от размера и типа на ползване. Второ, всяко човешко тяло има различни нива на киселинност към потта си и трето, методът на свързване на покритието със стъклото и видът на използвания полимер е различен при различните модели. Най-общо казано, олеофобното покритие трябва да може да продължи типичния 2-годишен жизнен цикъл на смартфона, но злоупотребата, лошото качество или самите лошите условия на ползване може да причинят износването му много по бързо в рамките на месеци.

Как да почиствате своя протектор на смартфона и трябва ли да имамте предвид неговия олеофобен слой?

Да трябва!!!При почистване на капацитивен сензорен екран както и протектор не се препоръчва използването на разтвори на базата на алкохол, нито пък е добре да се използват общи домакински перилни препарати, дори ако е посочено, че те могат да се използват за компютърни и / или телевизионни екрани. Агресивните съединения в такива почистващи препарати могат лесно да избършат олеофобната маска и да оставят стъклото ви "голо".

Почистването на защитното стъкло на мобилното ви устройство обикновено се извършва само с мек памучен плат. В екстремни случаи водните разтворители могат да бъдат приемливо изключение, както и специално проектирани за сензорни екрани разтвори. Също така, прилагането на препарата върху парцала, а не директно пръскане на екрана, е добра идея.

Продукти: 1 до 32 (общо 568)