Обичате да карате колело, но сезона или свободното време Ви ограничават?
Отлично решение на проблема е велоергометър за домашно ползване. Колелото ще Ви осигури комфорт и стабилност докато четете книга, гледате телевизия, общувате в социални мрежи или просто преглеждате пресата.
Всекидневните упражнения ще Ви гарантират отлични резултати и чудесен тонус за деня.
Велоергометъра имитира движенията на карането на колело, което помага за намаляването на телесното тегло, горене на калории и мазнини, както и за стягането на мускулатурата на краката.
Препоръчително е да се използва всеки ден поне за 15 минути за оптимален резултат.

Изборът на велоергометър е лесен от гледна точка за възможните варианти, а те са :
Магнитни ергометри, които се задвижват от скоростта на въртене на потребителя с възможност за натоварване посредством ръчно регулиране на степента за натоварване(от 1 до 8 степени).
Важно да се отбележи, е че в зависимост от големината на маховика са и възможностите на уреда да натоварва с максимална степен.
Велоергометрите за домашно ползване предлагат маховици от 5кг. до 20кг.(в зависимост от модела). По-големите маховици предлагат по-плавно въртене и комфорт при използване на уреда, както и по-голямо натоварване при желание на потребителя.
Електрически ергометри, които работят на ток. Уредите предлагат възможността потребителят да избира от предварително запаметени програми за тренировка, както и да променя натоварването и скоростта с натискането на един бутон.
И при двата варианта велоергметрите предлагат дисплей, на който потребителя да се информира за :

- Изминало време
- Изминато разстояние
- Пулс
- Изгорени калории
- Скорост на движение

Как да изберете велоергометър,който да Ви подхожда?
Повечето ергометри за домашно ползване имат разлика в дизайна ,големината на дисплея и големината на маховика.
За поддържане на добър тонус подходящ е уред с маховик от 5кг до 7кг с малък обем, за да не заема голяма площ в жилището.
За по-видими резултати и желание за оптималност, потребителят може да се насочи към ергометри с маховици от 7кг до 20кг с оптимална стабилност за поддържане на висока средна скорост. За такъв тип уред потребителят трябва да разполага с по-голямо пространство за поставяне на уреда.

Наслаждавайте се на приятни мигове тренировка у дома в компанията на Вашия велоегрометър.