Xiaomi 14 Ultra 5G Наличен от 04.04.2024г.
2 април 2024, 17:38

14 Ultra е абсолютният флагман на Xiaomi за тази година

Xiaomi 14 Ultra е безкомпромисен, първият във фотографията водещ смартфон, който има хардуера, за да даде сериозна причина за безпокойство на всеки утвърден конкурент. С помощта на Leica с интелигентната обработка на изображения, наистина има малко други подобни.

14 Ultra е еволюция на миналогодишния Xiaomi 13 Ultra по отношение на стила. Той запазва веган кожената задна част, която е вдъхновена от емблематичните фотоапарати от M-серията на Lecia. Тя е по-здрава от синтетичната кожа на 13 Ultra и се чувства чудесно в ръката на потребителя.

Средната рамка е фрезована от единичен блок алуминий, което обещава допълнителна твърдост.

Тази кръгла издатина на камерата абсолютно доминира в задната част, тя е дори по-голяма от миналогодишния модел и е издадена малко по-напред.

14 Ultra е IP68 устойчив на прах и вода. Xiaomi нарича предния панел „All Around Liquid display“, което на практика означава, че стъклото е леко извито от четирите страни. Рамките са задоволително тънки и всичко е защитено от специално изработено Xiaomi Shield Glass.

Основният панел е 6,73-инчов AMOLED с най-високо качество, с много детайлна резолюция 3200 × 1440, 1-120Hz LTPO адаптивна честота на опресняване и поддръжка на Dolby vision.

Насоченият надолу високоговорител и високочестотният високоговорител на слушалката са силни и чисти, колкото всеки от текущата реколта водещи телефони.

Хардуер на камерата и комплект за фотография: основното събитие
Ясно от вида на нещата, причината за съществуването на Xiaomi 14 Ultra е настройката на камерата с четири лещи. Всеки от тях има 50MP сензор, като водещият обектив използва превъзходния 1in LYT-900,

Xiaomi се придържа към нивата на увеличение 0,5x, 1x, 3,2x и 5x, наблюдавани при Xiaomi 13 Ultra, или 12 mm, 23 mm, 75 mm и 120 mm, ако предпочитате 35 mm еквивалентни фокусни разстояния. По-късият телеобектив получава бленда f/1.8, докато по-дългият има настройка f/2.5; и двата имат оптична стабилизация на изображението и впечатляващо близки минимални фокусни разстояния.
Обективът с променлива апертура дава на водещата камера впечатляващ обхват. По подразбиране е f/2.0 за повечето снимки и всъщност няма полза от изкачване по-високо по отношение на остротата (което вече е отлично). Но спадът до f/1,63 и естествената дълбочина на рязкост, видима при обекти в близък план, засрамват всеки базиран на софтуер портретен режим.
Те може да имат по-малки сензори от водещата камера, но двата телеобектива дават еднакво впечатляваща промяна. Снимките с 3,2x са изключително ясни, като цветовете, балансът на бялото и експозицията съответстват на основната камера. Това важи и за близки планове, с които телефото наистина превъзхожда.

Софтуерно изживяване: и тук идва AI
14 Ultra е сред първите телефони, които работят с новата HyperOS на Xiaomi.

Xiaomi удвои производителността за 14 Ultra, благодарение на процесора Snapdragon 8 Gen 3 и 16 GB RAM, съчетани с 512 GB бързо флаш съхранение. Той се възползва от по-мощна охладителна система от Xiaomi 14, която гарантира постоянна производителност.

Това отчасти се дължи на по-ефективния процесор, но също така и на монтирания от Xiaomi охладител с голяма парна камера. Той може да се справя с игри с 60 кадъра в секунда за продължителни периоди без температурни проблеми, което предвещава добро за хардкор геймърите. Този телефон също не усеща топлината, когато снима или редактира 4K видео.

Капацитетът на батерията е 5000mAh. Скоростите на зареждане са подходящо високи, най-малкото достигайки 90W през USB-C и може би още по-впечатляващите 80W безжично на съвместим Qi pad.

Това е фантастичен избор за Вашият следващ телефон: дисплеят е удоволствие за очите, чипсетът е безкомпромисно бърз, а животът на батерията е много респектиращ.

Xiaomi Poco Pad 12.1"

Xiaomi Poco Pad 12.1"

30 май 2024, 12:23

Poco представи първият таблет в историята. Името му е Poco Pad, разбира се, и е проектиран както за…

Samsung Galaxy S24 Series PRE-ORDER

Samsung Galaxy S24 Series PRE-ORDER

26 януари 2024, 12:35

- Samsung Galaxy S24 Series PRE - ORDER - Бъди сред първите, които притежават устройство от…

Black Friday наближава!

Black Friday наближава!

8 ноември 2023, 10:58

Очаквайте от 17-ти до 20-ти ноември 2023г. до -70% намаления на любимите си…