Със смартфона Кodak Ektra се възражда легендарната марка
24 октомври 2016, 17:48

Компанията Kodak проведе презентация, на която показа възродената марка Еktrа. Под тази марка Kodak пуска през 1941 фотоапаратите си.
Въпреки това, този път става въпрос за смартфон, който е наречен Kodak Ektra. Трябва да се отбележи, че това не е първият смартфон на компанията. Миналата година направи дебют Kodak IM5, който не се радваше на особена популярност. В новия смартфон производителят е решил да съсредоточи цялото си внимание върху камерата. Смартфонът изглежда като традиционен фотоапарат с голям обектив.
По отношение на техническите спецификации, Kodak Ektra едва ли може да изненада някого. Смартфонът разполага с 5 инчов Full HD - дисплей, десетядрен процесор Mediatek Helio X20, 3гб оперативна памет, вградената памет е 32гб, с възможност да се разшири до 128гб, и батерия с капацитет 3 000мАч.
Оказва се, че не с техническите характеристики ще ни смаят от Kodak, а с камерата на смарфона, все пак Kodak са известни с направата на фотоапарати.
В Kodak Ektra е монтиран 21 мегапикселов сензор от Сони с диафрагма F/2.0. Има фазов фокус и шест осна оптична стабилизация.Kodak Ektra работи под управлението на Android 6.0 Marshmallow и предлага няколко различни режима на снимане като Manual, Sports, Landscape и Macro. Предварително инсталирани са приложения като Adobe Lightroom, VSCO и Prisma.

Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus заедно със софтуерен Home бутон

Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus заедно със софтуерен Home бутон

23 февруари 2017, 11:08

Течовете продължат да идват и ние ще видим още и много по-подробна информация в дните до пускането…

HTC няма да произвежда евтини телефони

HTC няма да произвежда евтини телефони

22 февруари 2017, 11:19

HTC спира производство на смартфони с ниска цена, съобщават от компанията, като добавят, че ще…

Samsung има нов Exynos 9 процесор - Дали е за Galaxy S8?

Samsung има нов Exynos 9 процесор - Дали е за Galaxy S8?

20 февруари 2017, 10:40

Samsung обяви първия тизер за съвсем новия Exynos 9 процесор, който вероятно ще бъде използван при…