Със смартфона Кodak Ektra се възражда легендарната марка
24 октомври 2016, 17:48

Компанията Kodak проведе презентация, на която показа възродената марка Еktrа. Под тази марка Kodak пуска през 1941 фотоапаратите си.
Въпреки това, този път става въпрос за смартфон, който е наречен Kodak Ektra. Трябва да се отбележи, че това не е първият смартфон на компанията. Миналата година направи дебют Kodak IM5, който не се радваше на особена популярност. В новия смартфон производителят е решил да съсредоточи цялото си внимание върху камерата. Смартфонът изглежда като традиционен фотоапарат с голям обектив.
По отношение на техническите спецификации, Kodak Ektra едва ли може да изненада някого. Смартфонът разполага с 5 инчов Full HD - дисплей, десетядрен процесор Mediatek Helio X20, 3гб оперативна памет, вградената памет е 32гб, с възможност да се разшири до 128гб, и батерия с капацитет 3 000мАч.
Оказва се, че не с техническите характеристики ще ни смаят от Kodak, а с камерата на смарфона, все пак Kodak са известни с направата на фотоапарати.
В Kodak Ektra е монтиран 21 мегапикселов сензор от Сони с диафрагма F/2.0. Има фазов фокус и шест осна оптична стабилизация.Kodak Ektra работи под управлението на Android 6.0 Marshmallow и предлага няколко различни режима на снимане като Manual, Sports, Landscape и Macro. Предварително инсталирани са приложения като Adobe Lightroom, VSCO и Prisma.

Xiaomi разшири своята гама от смартфони с Mi A1

Xiaomi разшири своята гама от смартфони с Mi A1

6 септември 2017, 14:18

Xiaomi разшири своята гама от смартфони с Mi A1, което означава старт на нова А серия в средния…

Юбилейният смартфон на Apple ще бъде iPhone X

Юбилейният смартфон на Apple ще бъде iPhone X

4 септември 2017, 17:50

Apple отбелязва 10 години от старта на първия си смартфон, така че все още се води голяма полемика…

Безрамков дисплей за Galaxy A5 и A7 (2018) се потвърждава от скици

Безрамков дисплей за Galaxy A5 и A7 (2018) се потвърждава от скици

31 август 2017, 10:24

Тези дни стана известно, че Galaxy A5 и A7 от следващото поколение ще получат безрамкови дисплеи,…