Samsung слагат края на приказката за Galaxy Note 7
11 октомври 2016, 15:06

От Samsung обявиха, че официално спират производството на Galaxy Note 7.

Решението идва директно след като компанията помолиха потребителите да изключат своите заменени Note 7-мици и производителите и партньорите да спрат продажбата и замените на смартфоните.
Samsung казват, че остават отдадени на каузата да вземат нужните мерки за справяне със ситуацията.
Спирането на Note 7 от производство и разпространение е последната стъпка на това дълго "пътуване". След като беше анонсиран през август и беше засипан с положителни ревюта и коментари, Note 7 първо се запали - буквално. Бяха докладвани и заснети сцени на избухващи телефони от модела. След като 35 подобни случая бяха докладване, Samsung обявиха официално връщане на всичките устройства, които са изпратени и продадени, за замяна. В същото време от летищата и авиокомпаниите в някои от държавите искат официална забрана на този вид устройство в полетите си.
От Samsung направиха каквото можаха, замениха не само афектираните бройки Note 7, но и всички, които са продали и изпратиха на потребителите си нови устройства с подобрени батерии и зелен индикатор на батерията, за да знаят потребителите, че бройката им е била подменена и не е рискова. Дори зареждането на старите устройства над 60% беше забранено, за да не ги презареждат и да рискуват запалване или гърмене.
Но и след замяната, бройки от Note 7-миците започнаха да се запалват и най-вече тази от Southwest Airlines полет 994 от Louisville до Baltimore, заради която се наложи да се евакуира целия самолет. И ето накрая компанията се принудиха да сложат край на този модел, което според много трябваше да се случи още при първите проблеми.
Все още очакваме от Samsung да обявят как точно ще процедират със устройствата, които са в активна употреба и с потребителите, които очакват своите бройки за замяна.

Xiaomi разшири своята гама от смартфони с Mi A1

Xiaomi разшири своята гама от смартфони с Mi A1

6 септември 2017, 14:18

Xiaomi разшири своята гама от смартфони с Mi A1, което означава старт на нова А серия в средния…

Юбилейният смартфон на Apple ще бъде iPhone X

Юбилейният смартфон на Apple ще бъде iPhone X

4 септември 2017, 17:50

Apple отбелязва 10 години от старта на първия си смартфон, така че все още се води голяма полемика…

Безрамков дисплей за Galaxy A5 и A7 (2018) се потвърждава от скици

Безрамков дисплей за Galaxy A5 и A7 (2018) се потвърждава от скици

31 август 2017, 10:24

Тези дни стана известно, че Galaxy A5 и A7 от следващото поколение ще получат безрамкови дисплеи,…