Samsung слагат края на приказката за Galaxy Note 7
11 октомври 2016, 15:06

От Samsung обявиха, че официално спират производството на Galaxy Note 7.

Решението идва директно след като компанията помолиха потребителите да изключат своите заменени Note 7-мици и производителите и партньорите да спрат продажбата и замените на смартфоните.
Samsung казват, че остават отдадени на каузата да вземат нужните мерки за справяне със ситуацията.
Спирането на Note 7 от производство и разпространение е последната стъпка на това дълго "пътуване". След като беше анонсиран през август и беше засипан с положителни ревюта и коментари, Note 7 първо се запали - буквално. Бяха докладвани и заснети сцени на избухващи телефони от модела. След като 35 подобни случая бяха докладване, Samsung обявиха официално връщане на всичките устройства, които са изпратени и продадени, за замяна. В същото време от летищата и авиокомпаниите в някои от държавите искат официална забрана на този вид устройство в полетите си.
От Samsung направиха каквото можаха, замениха не само афектираните бройки Note 7, но и всички, които са продали и изпратиха на потребителите си нови устройства с подобрени батерии и зелен индикатор на батерията, за да знаят потребителите, че бройката им е била подменена и не е рискова. Дори зареждането на старите устройства над 60% беше забранено, за да не ги презареждат и да рискуват запалване или гърмене.
Но и след замяната, бройки от Note 7-миците започнаха да се запалват и най-вече тази от Southwest Airlines полет 994 от Louisville до Baltimore, заради която се наложи да се евакуира целия самолет. И ето накрая компанията се принудиха да сложат край на този модел, което според много трябваше да се случи още при първите проблеми.
Все още очакваме от Samsung да обявят как точно ще процедират със устройствата, които са в активна употреба и с потребителите, които очакват своите бройки за замяна.

Samsung Galaxy S8 ще бъде пуснат в три нови цвята

Samsung Galaxy S8 ще бъде пуснат в три нови цвята

26 май 2017, 14:17

Samsung Mobile планира скоро да пусне нова версия на Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus моделите, които ще…

Видео сравнение между Galaxy S8 и S8+

Видео сравнение между Galaxy S8 и S8+

16 май 2017, 16:23

https://youtu.be/qcWwzW-1vlY Поради големия интерес към Galaxy S8 и S8+ Предлагаме видео…

Xiaomi Redmi Note 4X видео ревю

Xiaomi Redmi Note 4X видео ревю

15 май 2017, 12:59

Xiaomi Redmi Note 4X видео ревю https://youtu.be/tDDk_6K99fA Xiaomi го направиха отново.…