Samsung патентова модулен компютър
18 октомври 2016, 13:37

Не отдавна Самсунг представи необичайния компютър ArtPC Pulse, съставен от два модула: изчислителен модул и високоговорител Harman/Kardon.
Може да се каже че това е първото подобно устройство на южнокорейският гигант и в бъдеще може да видим още много и интересни неща.
Такива изводи може да се направят от новия патент на Смасунг, в който се описва модулен компютър. Важно е да се спомене, че Самсунг не е първия производител на подобно устройство - подобни устройства имат и HP и Acer.
В патента е описан пример на модулен компютър, който се състои от три отделни блока, всеки от които изпълнява различна задача: в първия вградено захранване , във втория - видео карта или допълнителна памет, а третия ще има високоговорители. Също така в компютъра могат да се разполагат допълнителни модули с различни датчици (температура, влажност, за близост и др.), безжична връзка и други компоненти. Те се свързват един с друг чрез групиране помежду си. Клиента може сам да избере какви модули му трябват и какви не. По този начин е възможно да се изгради компютър за конкретни задачи.

Samsung Galaxy S8 ще бъде пуснат в три нови цвята

Samsung Galaxy S8 ще бъде пуснат в три нови цвята

26 май 2017, 14:17

Samsung Mobile планира скоро да пусне нова версия на Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus моделите, които ще…

Видео сравнение между Galaxy S8 и S8+

Видео сравнение между Galaxy S8 и S8+

16 май 2017, 16:23

https://youtu.be/qcWwzW-1vlY Поради големия интерес към Galaxy S8 и S8+ Предлагаме видео…

Xiaomi Redmi Note 4X видео ревю

Xiaomi Redmi Note 4X видео ревю

15 май 2017, 12:59

Xiaomi Redmi Note 4X видео ревю https://youtu.be/tDDk_6K99fA Xiaomi го направиха отново.…