Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!
3 юни 2020, 17:51

OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro най-накрая са тук и е ясно, че компанията преминава от статута си на „флагман убиец“ до пълноправен производител на премиум смартфони.

OnePlus 8 Pro е във високия ценови клас, докато OnePlus 8 има по-достъпна цена, близка до тази на OnePlus 7 Pro.

Независимо от това, OnePlus даде да се разбере, че иска да се конкурира със света на Samsung и Apples. OnePlus 8 Pro е доказателство за това с бързото си безжично зареждане, 120Hz дисплей и мощна настройка на четворната камера.

OnePlus отдавна разчита на модерен и изчистен дизайн. Поглеждайки назад към телефони като OnePlus 5 и 6, виждаме че това е запазена марка на OnePlus. Компанията започна да променя нещата със серията OnePlus 7, която представи по-големи размери и по-смели цветове. OnePlus 8 предприема следващата, естествена стъпка по този еволюционен път.

Цветовете на новата серия са може би най-голямата изненада. Подобно на семейството на Samsung Galaxy Note 10, OnePlus 8 има огледално покритие, което променя оттенъка в зависимост от ъгъла, от който го гледате. Изглежда като залез край Западния бряг. Това е един от най-ярките телефони на OnePlus.
Освен фантастичните цветове, дизайнът е това, с което водещия флагман на 2020 г. ни впечатлява. Металът и стъклото преобладават. Рамката е с хромирана отразителна способност.


OnePlus 8 е няколко милиметра по-малък в сравнение с по-големия 8 Pro. По-конкретно, той е с 5 мм по-къс, 1,45 мм по-тесен и 0,5 мм по-тънък (или само 13% по-тънък по отношение на обема). По-важното е, че по-малкият телефон е с по-малко тегло - 180 г в сравнение с OnePlus 8 Pro. Несъмнено OnePlus 8 е по-лесен за използване телефон, но в никакъв случай не е прекалено малък. Той има почти идентични размери с Samsung Galaxy S20 Plus, Google Pixel 4 XL и Xiaomi Mi 10 Pro.

Верни на серията OnePlus, масивът на камерата е вертикална линия от обективи. Има общо три, като светкавицата е поставена под повдигнатия модул на камерата. Впечатлени сме от сдържания дизайн на камерата на OnePlus 8.

OnePlus 8 Pro има един от най-добрите дисплеи, които някога сме тествали, особено по отношение на точността на цветовете.

За разлика от по-старите модели OnePlus, този има отвор за селфи камерата. (Няма повече изскачаща камера!)Отворът е разположена в горния ляв ъгъл, където практически не се вижда.

Скенерът за пръстови отпечатъци е разположен под стъклото близо до долния ръб. Отключването на телефона отнема само секунда. Четецът на OnePlus превъзхожда тези на Pixel 4 XL, V60 и S20. Налице е отключване с лицево разпознаване, ако това е, което предпочитате.

OnePlus 8 се придържа към формулата, която направи серията OnePlus толкова успешна. С него получавате, страхотна камера, красив дизайн и достъпна цена на едно място.

С OnePlus 8 Pro ще получите мощни спецификации, невероятният дисплей, бързо безжично зареждане и водоустойчивост, които правят OnePlus 8 Pro чудесна алтернатива на Galaxy S20 Plus, освен това на много по-достъпна цена.

Huawei MateBook вече и в България

Huawei MateBook вече и в България

7 юли 2020, 16:10

Huawei стартира разширяването на предлаганите в България нова категория продукти, а именно тази на…

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

6 юни 2020, 12:01

Mamibot е компания, която винаги е била посветена на мисията да освободи ръцете на домакините от…

Дългоочакваният iPhone 12

Дългоочакваният iPhone 12

29 май 2020, 14:52

Само няколко месеца ни делят до излизането на новия iPhone. По всяка вероятност през септември или…