19 септември 2019, 13:00

Серията на Huawei Mate 30 ( Mate 30, Mate 30 Pro и Mate 30 Lite) е една от най-очакваните за тази година, като тя ще бъде пусната официално днес. Грандиозното събитие на компанията в Мюнхен, Германия е специално не само защото се очакват четири телефона, но и защото новите телефони са засегнати от забраната на търговията им в САЩ. Очаква се компанията да пусне Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Lite и Huawei Mate 30 Pro Porsche Design. Съвсем скорошен доклад също така предполага, че тези телефони няма да се предлагат с предварително заредени приложения на Google и няма да бъдат стартирани в САЩ и Европа.

Световното събитие за стартиране на Huawei Mate 30 ще започне днес в 14:00 CEST (17.30 IST). Компанията ще предава събитието на живо, което светът ще види в YouTube.

Цените на четирите телефона все още не са известни, но се очаква Huawei Mate 30 Pro и Huawei Mate 30 Pro Porsche Design да бъдат най-скъпите от партидата. Huawei Mate 30 Lite ще бъде по-мека версия опция и трябва да е най-евтината.

Въпреки че събитието се провежда в Мюнхен, скорошен доклад на LetsGoDigital предполага, че телефоните може да не са пуснати в Европа. Освен това президентът на потребителския софтуер на Huawei - Ванг Ченглу потвърди пред австралийските медии, че серията Mate 30 няма да се стартира с предварително инсталирани приложения или услуги на Google. Това означава, че няма да се предоставят Play Store, Gmail или Google Maps. Въпреки това телефонът ще работи на отворен код Android 10 на базата на EMUI повторения. Повече подробности за това как Huawei планира да се справи с всичко това, трябва да бъдат подробно описани на събитието.

Спецификации на Huawei Mate 30 Pro, дизайн:
Рендерите предполагат, че Huawei Mate 30 Pro ще има широк прорез в горната част на дисплея и ще интегрира дизайн на водопад с извити ръбове. Настройката на четворната камера седи в кръгъл пръстен отзад, а телефонът ще има и скенер за пръстови отпечатъци в дисплея. Huawei Mate 30 Pro Porsche Design трябва да има различен дизайн на задния панел, вдъхновен от състезателните ивици. Визуализациите предлагат червени и черни опции за цвят и текстура с кожен ефект за по-добро сцепление.

Предишните течове предполагат, че Mate 30 Pro ще се захранва от Kirin 990 SoC. Той е подбран за пакетиране на 40-мегапикселова първична камера с променлива апертура f / 1.6 - f / 1.4, 1 / 1.5-инчов сензор, RYYB пикселна подредба и функция на Cine Lens. 40-мегапикселната вторична камера с 1 / 1,8-инчова бленда и 120-градусов ултра широк обектив също ще се предлага с поддръжка на Cine Lens. Той ще бъде подпомогнат от 8-мегапикселов телефото сензор, който ще донесе 5-кратно увеличение, а четвъртият е с върха на перископски обектив. Други характеристики на варианта Pro включват AirGlass защита; 90Hz честота на опресняване и нова камера SuperSensing. Неотдавнашно изтичане разкрива също, че телефонът ще събере батерия от 4 500mAh с поддръжка за 40W бързо зареждане и 27W SuperWireless поддръжка за зареждане.

Спецификации на Huawei Mate 30:
Предполага се, че Huawei Mate 30 ще е с малко, по-малко широка предна част, която се вижда с два сензора за камера. Телефонът също няма дисплей с „водопад" с извити ръбове, но панелите са минимални от всички страни. Предполага се, че Mate 30 също ще се захранва от Kirin 990 SoC и се очаква тройна настройка на камерата при варианта ванила.

Huawei Mate 30 е снабден с два 40-мегапикселови сензора - първична 40-мегапикселова камера с променлива апертура f / 1.6 - f / 1.4 и 1 / 1.5-инчов сензор и вторична 40-мегапикселова камера с 1 / 1.8- инчов сензор и 120-градусово ултра широко зрително поле - подпомагано от 8-мегапикселов телеобектив. Той трябва да е оборудван с 3D разпознаване на лице.

Спецификации на Huawei Mate 30 Lite:
И накрая, рендерите на Mate 30 Lite се наблюдават при настройка на четворна камера в модул с квадратна форма, заден сензор за пръстови отпечатъци и дисплей с пробиване на дупки отпред. Заради спецификациите телефонът е включен в TENAA, за да работи на Android Pie и ще разполага с 6.26-инчов IPS екран с пълно HD + (1080x2340 пиксела), октално ядро от 2,2 GHz SoC, до 8 GB RAM, до 256 GB памет с microSD слот за карта за разширяване (до 256 GB), 3 900mAh батерия с поддръжка за бързо зареждане и 4G LTE поддръжка. Настройката на четворната задна камера е посочена, че е оборудвана с 48-мегапиксела + 8-мегапиксела и 2-мегапиксела + 2-мегапиксела изображения. Също така той трябва да се предлага с 32-мегапикселов селфи стрелец. Размерите на Huawei Mate 30 Lite ще бъдат 156,1x73,9x8,3 мм, а теглото му ще бъде 178 грама. По отношение на цветовите опции се очакват Magic Night Black и Aurora.

Huawei MateBook вече и в България

Huawei MateBook вече и в България

7 юли 2020, 16:10

Huawei стартира разширяването на предлаганите в България нова категория продукти, а именно тази на…

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

6 юни 2020, 12:01

Mamibot е компания, която винаги е била посветена на мисията да освободи ръцете на домакините от…

Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!

Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!

3 юни 2020, 17:51

OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro най-накрая са тук и е ясно, че компанията преминава от статута си на…