25 март 2020, 12:33

Очакваното представяне на новите модели на Huawei ще бъде на 26.03.2020г.
През 2019г. марката надскочи себе си с появата на P30 PRO в началото на годината, последван от серията Mate 30.
Все още има спекулации дали ще бъдат пуснати на европейския пазар и кога, ние сме в очакване.
Представянето на серията P40 беше планувано по- рано да се състой в Париж Франция, разбира се в предвид създалата се ситуация с пандемията COVID-19, ще бъде онлайн (CET: 14:00 for Europe). Можете да гледате onlain в Youtube и Facebook страницата на компанията.

Какво да очакваме от Huawei този път?
Предвиждат се обявяването на 3 модела: Huawei P40, P40 Pro и непотвърдения за момента P40 Pro Plus.
Ключовият телефон за повечето хора ще е P40 Pro, за който вече надникнахме в скрит тийзър преди представянето. Очаква ни напълно извит OLED дисплей, пет камери - включително ново перископско увеличение - и разнообразие от цветове.

Дизайн
Метал и стъкло е избора на Huawei, говори се, че може да има вариант и с влагането на керамика в телефоните. Само можем да гадаем за сега.
Huawei ще използва своя Horizon дисплей за P40 Pro / Pro Plus, извит точно до ръба на телефона. Тийзърът за стартиращото събитие допълнително помага да се потвърди това.

Дисплей
OLED display, 120Hz
Двийна селфи камера вградена в дисплея
P40 Pro: ~6.5-6.7 inches
P40: ~6.1-6.2 inches
Huawei P30 и P30 Pro имаха Full HD + резолюция на своите OLED дисплеи. Изглежда Huawei P40 Pro ще се премести на Quad HD + OLED дисплей с размер някъде между 6,5 до 6,7 инча - точните размери в момента не са известни, но със сигурност е широкомащабно устройство. Това ще бъде Horizon Display, извит по всички краища. Смятаме, че P40 Pro Plus ще има същия дисплей, вместо да е с още по-голям дизайн.

Камера
Huawei P40: Triple Leica system
Huawei P40 Pro: Quad Leica system
Huawei P40 Pro Plus: Penta Leica system
Huawei P40 изглежда ще се сдобие с тройна система от камери, базирана около основната камера, ултра широка и телефото. Не знаем много подробности за тази селекция от камери, но тя може да се събере в 50-мегапикселов основен сензор, 20-мегапикселов ултра широк и 12-мегапикселов зум.

Huawei P40 Pro ще има четири камери на гърба, като добавя увеличение в перископа, което ви дава 5-кратно увеличение - или 125 мм, както е маркирано на гърба на телефона, което има смисъл, тъй като това е пет пъти по-голямо от 25-милиметровия основен сензор. Тази допълнителна камера вероятно е (ToF) за дълбочина.

Huawei P40 Pro Plus ще се появи с пет камери на гърба. В този случай изглежда, че фокусното разстояние на увеличението на перископа е 240 мм, така че 10x, което прави това различно от обикновеното P40 Pro. Ако приемем, че това е телефонът с 10-кратно увеличение, петата камера вероятно е 5-кратно или 3-кратно увеличение, за да помогнете да преминете между тях при увеличение.
Pro или Plus и можем да потвърдим, че камерата е около двойно по-голяма от тази на P30 Pro, като по този начин се разполага допълнителен ред камери.

Хардуер
5G за всички модели
Kirin 990 processor
40W wireless fast-charge
Reverse wireless charging
Huawei произвежда свои собствени чипове, така че серията P40 без съмнение ще работи на най-новия процесор Kirin 990 - който е същият, както Huawei използва в своя Mate 30.
Бихме очаквали той да бъде наличен в 5G, нещо, което се потвърждава най-вече от сертифицирането на TENNA, но Huawei също потвърди, че ще бъде с 5G разговори.
Очакваме да видим и супер бързо зарядно, с ранни слухове, че Huawei има нова 50W система. По-интересен е обаче по-новият слух, че ще има и 40W безжично бързо зареждане.

Софтуер- GOOGLE APPS???
Ще поддържа ли Google apps? Ето това е въпрос за 1 милион $!
За момента не се очаква.
Говори се също, че Huawei, Xiaomi, Oppo и Vivo работят заедно, за да създадат магазин за приложения, за да се конкурират с Google Play.

Едно е ясно, най- интересното предстои.

Huawei MateBook вече и в България

Huawei MateBook вече и в България

7 юли 2020, 16:10

Huawei стартира разширяването на предлаганите в България нова категория продукти, а именно тази на…

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

6 юни 2020, 12:01

Mamibot е компания, която винаги е била посветена на мисията да освободи ръцете на домакините от…

Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!

Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!

3 юни 2020, 17:51

OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro най-накрая са тук и е ясно, че компанията преминава от статута си на…