Дългоочакваният iPhone 12
29 май 2020, 14:52

Само няколко месеца ни делят до излизането на новия iPhone. По всяка вероятност през септември или най-късно през октомври това вече ще е факт. Ако и този път Apple следва същата логика при именуването, смартфонът ще бъде наречен iPhone 12 или iPhone 12 Pro.

Айфонът на 2020 ще включва ключови ъпдейти. Някои от тях са първите промени в дизайна след като iPhone X беше издаден през 2017.
Очакват се 4 айфона, които най-вероятно ще са с размери 5.4, 6.7, и 6.1 инча (x2).

Според слуховете, 6.7 и 6.1-инчовите айфонони ще бъдат по-високият клас устройства с тройна камера, докато 5.4-инчовият ще бъде с двойна камера и в по-достъпен ценови клас.

Вскички айфони, които ще излязат през 2020 се очаква да бъдат с OLED дисплей, независимо от цената им. По-висока скорост на зареждане на страниците се очаква при по-високите класове модели, въпреки че това не е напълно сигурно, поради ограниченият живот на батериите.

Ако слуховете за 5.4-инчовият айфон се окажат верни, това ще бъде един от най-малките модели след 4.7-инчовият iPhone SE. А ако твърдението за 6.7-инчовият дисплей се окаже факт, то iPhone 12 Pro ще спечели първо място за най-големият iPhone след 6.5-инчовият iPhone 11 Pro Max.

Говори се, че поне два от айфоните, които се очакват през 2020 ще включват значителни промени в дизайна. Част от тях ще бъдат металната рамка, подобна на тази на iPhone 4 и тази на iPad Pro.

Предполага се, че налице ще бъде нова TrueDepth система на камерата, която намалява размера на неравностите на изображенията.Освен това се очаква и 3D тройна задна камера, която ще използва лазер, за да изчисли дълбочината на изображенията в помещението. Тази функция ще бъде подобна на тази в iPad pro 2020 и ще бъде лимитирана само за най-високите класове модели на iPhone.

2020 ще бъде годината през която Apple ще заяви подкрепа в полза на 5G мрежата (която е много по-бърза от 4G), позволявайки на новите устройства да се свързват към нея.
Очаква се всички айфони от серията iPhone 12 да притежават 5G свързаност, въпреки че още не е сигурно дали всички модели ще имат супер бърз mmWave съпорт във всички държави.

Моделите от серията iPhone 12, очакващи се през 2020 ще използват 5-нанометров чип A14, проектиран от Apple и произведен от TSMC.
Очаква се чипът A14 да донесе както бързина, така и подобряване на ефективността, които биха донесли малки подобрения в живота на батерията.

Въпреки всички предположения, за сега все още няма сигурна информация. И все пак всички тръпнем в очакване до излизането на новата серия.

Huawei MateBook вече и в България

Huawei MateBook вече и в България

7 юли 2020, 16:10

Huawei стартира разширяването на предлаганите в България нова категория продукти, а именно тази на…

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

Mamibot UV LITE100 - Ефикасното решение при борбата с акарите

6 юни 2020, 12:01

Mamibot е компания, която винаги е била посветена на мисията да освободи ръцете на домакините от…

Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!

Новите OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro вече са факт!

3 юни 2020, 17:51

OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro най-накрая са тук и е ясно, че компанията преминава от статута си на…