Xiaomi най-сетне обяви дългоочаквания си флагман - Mi 11
25 март 2021, 13:13

Дългоочакваният Mi 11 можете да откриете тук:https://brosbg.com/xiaomi-mi-11-dual-gsm-3485


Ден преди Qualcomm официално да представи Snapdragon 888, компанията частично детайлизира флагмана SoC и потвърди имената на 14 OEM производители, които ще пуснат устройства с новия процесор. Xiaomi беше един от производителите в списъка и компанията обяви Mi 11 само ден след старта на Qualcomm. Няколко седмици покъсно китайският OEM разкри, че ще пусне Mi 11 преди края на годината, което го прави първото устройство с най-новия флагмански чип на Qualcomm.

Както беше обещано, Xiaomi разкри част от спецификациите на Mi 11 на 28 декември, като ни даде поглед върху неговия дизайн, спецификации и уникални характеристики. Сега компанията се готви да пусне още три устройства в линията Mi 11 - Mi 11 Lite, Mi 11 Pro и Mi 11 Ultra - които се очаква да излязат по-късно тази година.

Mi 11 серия: Дата на издаване
Xiaomi пусна Mi 11 в края на миналата година. След това компанията го обяви на европейския пазар на 8 февруари, но устройството тепърва ще влезе в продажба в региона. Сега Xiaomi потвърди, че ще пусне Mi 11 Ultra и Mi 11 Pro на 29 март. Устройствата най-вероятно ще се насочат към други пазари скоро след това.

Докато Xiaomi досега не са споделили никакви подробности за Mi 11 Lite, 4G вариантът на устройството вече се предлага в Италия.

Серия Mi 11 - Regular, Lite, Pro и Ultra
Според съобщенията Xiaomi планира да пусне 4 устройства в линията Mi 11. Mi 11 е първият от партидата и вече е пуснат за продажба в избрани европейски пазари.

Заедно с Mi 11, Xiaomi работи по Mi 11 Lite, флагманския Mi 11 Pro и невероятния Mi 11 Ultra. За тези три устройства се говори в различна степен през последните няколко месеца и сме уверени, че те ще бъдат обявени съвсем скоро.

XDA Senior Member Deic разкрива, че Xiaomi ще пусне два варианта на Mi 11 Lite - 4G вариант с кодово име „K9A courbet“ и 5G вариант с кодово име „Renoir K9“.

Серия Xiaomi Mi 11: Спецификации

Дисплей
Устройството разполага с прекрасен 6,81-инчов QHD + AMOLED дисплей, извит от четирите страни. Дисплеят предлага резолюция от 1440 x 3200 пиксела с плътност от 515 PPI. Той разполага с прорез в горния ляв ъгъл за селфи камерата и скенер за пръстови отпечатъци отдолу, който служи и като сензор за сърдечен ритъм.

Предполага се, че Mi 11 Pro ще разполага със същия QHD + AMOLED дисплей като обикновения Mi 11, с размери 6,81 инча. Той ще предложи максимална честота на опресняване от 120 Hz и ще разполага с един прорез в горния ляв ъгъл. В момента нямаме допълнителна информация за дисплея на Mi 11 Pro, но предполагаме, че това ще бъде точно същият панел като Mi 11.

Що се отнася до портовете, Xiaomi Mi 11 разполага с USB Type-C порт в долната част, ограден от слота за SIM карта от едната страна и основната решетка за микрофон и високоговорител от другата. Отгоре, устройството разполага с вторичен микрофон до друга решетка за високоговорители, която се отличава с марката Harman Kardon и IR бластер. Бутонът за сила на звука и бутонът за захранване са разположени в металната рамка в десния ръб.

Докато вече видяхме Mi 11 в цялата му прелест, досега сме виждали само едно предполагаемо изображение на Mi 11 Pro. То разкрива, че Mi 11 Pro ще се отличава със същия дизайн като обикновения Mi 11. Устройството обаче няма да има същото разположение на камерата. Mi Mi Pro ще разполага с хоризонтално разположени камери с допълнителен сензор и по-голяма светкавица.

Що се отнася до Mi 11 Ultra, слуховете предполагат, че камерата ще включва три сензора и малък вторичен дисплей. Въпреки че не знаем спецификациите на този дисплей, изглежда той ще може да отвори почти всяко приложение на телефона ви.
Предполагаме, че Xiaomi е добавил този екран, за да помогне на потребителите да правят по-добри селфита със задната матрица от камери. Подобно на Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra изглежда има същия квадратично извит дисплей като Mi 11, с един отвор с перфорация в горния ляв ъгъл и минимални рамки от всички страни. Устройството ще разполага със същата настройка на стерео високоговорителите, разположение на бутоните, IR бластер и тънка метална рамка като Mi 11.

В момента нямаме подробности за цените и наличността за предстоящите Mi 11 Pro и Mi 11 Ultra, но можете да очаквате те да бъдат на малко по-високи цени от Mi 11. Mi 11 Lite 5G, от друга страна , ще бъде относително по-достъпен, особено като се има предвид, че се говори, че ще се предлага със SnaCdragon 7-серия SoC, 64-мегапикселова настройка на тройна камера и плосък дисплей.

Apple и Bros представят два нови красиви цвята за iPhone 13 Pro и iPhone 13

Apple и Bros представят два нови красиви цвята за iPhone 13 Pro и iPhone 13

24 март 2022, 18:31

Apple добавя два нови красиви цвята за iPhone 13 Pro и iPhone 13, алпийско зелен и зелен. Гамата…

Xiaomi Mi 12 може да се появи малко по-рано от очакваното

Xiaomi Mi 12 може да се появи малко по-рано от очакваното

26 август 2021, 17:02

След премиерата на MIX 4, интересът ни преминава към следващото поколение смартфони от висок клас…

Samsung Официално Представи Новата Серия S21

Samsung Официално Представи Новата Серия S21

22 януари 2021, 17:40

Новата серия Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra беше официално представена на 14 януари и съвсем…