4 август 2020, 16:09

Компанията Microsoft реши да изненада потребителите, като успоредно с новия таблет/лаптоп Surface Neo анонсира и малоразмерния му събрат Surface Duo. Устройството на практика работи с Android с модифициран интерфейс, за да прилича на Windows 10X в по-големия модел, и има два дисплея подобно на ZTE Axon M, но не очаквайте да го купите скоро, защото ще се появи на пазара за празниците в края на 2020.


Surface Duo е снабден с два 5.6” дисплея, които могат да се завъртят на 360 градуса, така че може лесно да се трансформира в малък таблет с 8.3" екран. Върху двата дисплея могат да работят две отделни приложения, а освен това е възможно при завъртане втория дисплей да стане клавиатура или пък контролер за игри.


На последното събитие за стартиране на Surface главният продуктов директор на Microsoft Панос Панай демонстрира как устройството може да направи всичко, което очаквате от модерен смартфон и таблет.Например, можете да го използвате, за да играете с приложения и да провеждате разговори, а дори може да се побере в джоба ви. Панай обаче каза, че компанията не гледа на новия Surface Duo като смартфон, въпреки способността му да се използва за разговори.


Някои елементи от дизайна все още не са финализирани – например дали ще има задна камера или не. Не е изключено за година да се промени и чипсетът. Междувременно компанията иска да даде на разработчиците достатъчно време, за да подготвят софтуер, който да се възползва от двата дисплея.


Съобщава се, че телефонът / таблетът ще стартира с Android 10, но Microsoft вече работи върху актуализация на Android 11. Подробности за техническите характеристики не са известни. Това е нормално, тъй като премиерата на Surface Neo ще бъде чак за коледно-новогодишния сезон на 2020 година. Дотогава спецификациите вероятно ще подлежат на постоянни промени.

Apple Watch Series 6 в действие!

Apple Watch Series 6 в действие!

29 септември 2020, 13:38

Измерете нивото на кислород в кръвта си с революционно нов сензор и приложение. Направете ЕКГ…

Asus са готови за война

Asus са готови за война

25 септември 2020, 14:03

Два нови модела на фронта на марката Миналата година станахме свидетели на обещаващ опит от Asus…

Samsung Galaxy S20, S20 Plus и S20 Ultra Вече са тук!!!

Samsung Galaxy S20, S20 Plus и S20 Ultra Вече са тук!!!

2 септември 2020, 13:11

Samsung Galaxy S20, S20 Plus и S20 Ultra са сред най-добрите телефони, които можете да притежавате…